De gele erwt - opportuniteiten en uitdagingen voor lokale ketens | Next Food Chain

U bent hier

 

WEBINAR DINSDAG 16 APRIL 2024 VAN 14.00 TOT 15.30

De gele erwt - opportuniteiten en uitdagingen voor lokale ketens

Wist je dat de gele erwt de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen? Deze veelzijdige peulvrucht heeft heel wat te bieden als basis voor allerlei plantaardige producten. Maar waarom zou je als bedrijf aan de slag gaan met lokale gele erwten? Dit webinar laat verschillende experts uit het PeaPact project aan het woord over dit eiwitrijk gewas. Want gele erwten bieden kansen voor consumenten, producenten én landbouwers in Vlaanderen. 

Schrijf je gratis in

Sprekers

  • Inleiding door Karolien Byttebier, Projectmanager duurzame voeding, Bond Beter Leefmilieu/Next Food Chain
  • Wat wil de consument? door Freek Van Baelen, docent marktonderzoek HOGENT
  • De voordelen van (lokale) gele erwt als grondstof, door Heidi Jacobs, R&D director Cosucra 
  • Teeltervaring in de Vlaamse landbouw, door Jonas Claeys, Inagro
  • Introductie PeaPact II, door Evelien Van Bavegem, HOGENT
  • Vragen & antwoord

Praktisch

Het PeaPact project wordt georganiseerd door: 

Het PeaPact project werd mogelijk gemaakt met steun van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij in het kader van de eiwitstrategie.