Een terugblik op onze evenementen | Next Food Chain

U bent hier

 

Een terugblik op onze evenementen

 

12 december 2023
Eiwitfestival

Beeld het je even in: een mooie setting, straffe mensen uit de voedingssector, experts met nieuwe inzichten, en boeiende gesprekken rond de tafel. Daar wil je bij zijn. Juste? 

Op 12 december 2023 zet de eerste editie van het Eiwitfestival voor professionals zijn beste boontje voor. We praten een hele namiddag over niets anders dan plantaardige & innovatieve eiwitten. En dat in de schoonste balzaal van ’t Stad! 

Alle info via deze website.

 

21 oktober 2022
De eiwitshift in Vlaanderen

De eiwitshift staat voor meer plantaardige eiwitten op ons bord: niet enkel een win-win-win voor mens, milieu en dier maar ook een interessante economische opportuniteit.

Welke ontwikkelingen en kansen komen er aan voor de plantaardige markt? Next Food Chain organiseerde samen met het Departement Omgeving een studiedag om een antwoord te geven op die vraag. We richtten de schijnwerpers op Vlaanderen: hoe staat het met de Vlaamse eiwitstrategie? Welke trends en innovaties leven er? En hoe kunnen wij ons positioneren binnen de snel groeiende Europese markt?

 

27 mei 2021
Inspiratiedag Flanders Protein Valley

In 2019 werd de Vlaamse eiwittransitie voorzichtig op gang getrapt: Flanders’ FOOD startte een roadmap eiwittransitie op en bedrijfsnetwerk Next Food Chain werd boven de doopvont gehouden. Fast forward naar 2021: er lopen tal van onderzoeksprojecten en er staan er nog meer in de steigers, ministers Crevits en Demir kwamen met een eiwitplan en een Green Deal Eiwitshift, de nieuwe eiwitproducten boomen in de supermarktrekken en de consument lust er ook steeds meer pap van. Tijd om een balans op te maken én vooruit te kijken: op de “Flanders Protein Valley” inspiratiedag van Flanders’ FOOD en Next Food Chain kwam je te weten hoe ver de projecten staan, wie er nog grootse plannen heeft én hoe jouw bedrijf / organisatie / onderzoeksinstelling daarmee aan de slag kan.

 

6 juni 2019
De doorbraak van plataardige voeding in Vlaanderen

In Gent, waar Donderdag Veggiedag dit jaar tien jaar bestaat, hielden Bond Beter Leefmilieu en EVA vzw op 6 juni Next Food Chain boven de doopvont. Dit nieuwe bedrijfsnetwerk brengt spelers uit de de hele voedselketen samen om van plantaardige voeding een vanzelfsprekende keuze te maken, van het veld tot op het bord. Om daartoe te komen willen we plantaardige voeding op de agenda van de beleidsmakers zetten, en op het menu van de consument.